1 dl | Crème fraiche |
0.5 dl | Dill |
3 msk | Pepparrot |
250 g | Sockerärter |
0.5 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
3 dl | Grönsaksbuljong |
1 st | Rädisa knippe |
1 st | Salladslök knippe |
1.5 msk | Maizenaredning ljus sås |
1. Skölj, snoppa och halvera sockerärterna på snedden om färska används. Halvtina och halvera djupfrysta.
2. Skölj. ansa och skär salladslöken i ca 3 cm breda bitar.
3. Koka upp buljongen i en traktörpanna.
4. Lägg i sockerärter och lök och sjud ungefär 3 minuter under lock.
5. Tillsätt crème fraiche och smaka av med pepparrot, salt och peppar.
6. Rör i maizenaredningen och sjud ungefär 1 minut.
7. Skölj och skiva rädisorna.
8. Vänd ner rädisorna i pannan och strö dillen över.
9. Servera sockerärtspannan till fisk, t. ex nystekt abborrfilé och färskpotatis.