2 st | Apelsin |
400 g | Broccoli |
100 g | Champinjoner |
1 st | Gul lök |
1 kg | Kyckling |
1 st | Morot |
1 st | Palsternacka |
1 msk | Smör |
1 l | Vatten |
1 tsk | Arrowrot |
1 dl | Vinäger |
1 msk | Mörk sirap |
1. Tina djupfryst kyckling, dela kycklingen i 8 portionsbitar.
2. Lägg kycklingbitarna i en kastrull och häll på vatten och vinäger. Koka upp.
3. Ansa, skala och skär morot, palsternacka och lök i skivor och lägg dem i grytan.
4. Koka långsamt under lock ungefär 20 minuter. Lägg i broccolin efter 10 minuter.
5. Ta upp kycklingbitar och broccoli.
6. Sila buljongen, häll tillbaka i grytan och koka ihop buljongen till god smak.
7. Skiva champinjonerna. Bryn champinjonskivorna i en gryta med smör.
8. Häll på saft av pressad apelsin, sirap och hopkokt spad. Lägg i strimlor av tunt skuret apelsinskal och koka upp.
9. Red av såsen med arrowrot, utskakad i kallt vatten. Smaka av väl.
10. Lägg i broccolibitar och kyckling.
11. Värm och servera med pasta eller kokt potatis.