1 dl | Röda linser |
1 msk | Smör |
2 st | Tomat |
2 st | Ägg |
0.5 st | Friséesallat |
2 msk | Balsamvinäger |
250 g | Ostronskivling |
330 g | Stångsparris |
0.5 dl | Hasselnötsolja |
1. Skölj linserna och koka dem i lättsaltat vatten 8-10 minuter i en kastrull. Häll av vattnet.
2. Häll av spadet från sparrisen.
3. Ansa svampen och skär i mindre bitar.
4. Fräs svampen en stekpanna med smör ca 5 minuter och krydda med salt och peppar.
5. Skölj sallaten. Låt vattnet rinna av väl och ny den i mindre bitar.
6. Skålla, skala och skär tomatema i klyftor.
7. Rör samman dressingen (balsamvinäger, hasselnöts- eller solrosolja, salt och peppar) och vänd ner salladen i den.
8. Lägg upp salladen på tallrikar.
9. Fördela sparris, svamp och tomatklyftor ovanpå salladen.
10. Strö över linserna och lägg en ägg- halva i mitten.
11. Häll över resten av salladsdressingen och servera genast.