Sparrisfyllda örtcrêpes

Sparrisfyllda örtcrêpes recept
5 dl Mjölk
50 g Smör
1 tsk Socker
2 dl Vetemjöl
2 st Ägg
5 dl Vatten
1 tsk Salt
1 dl Örter finhackade
4 dl Ost riven
500 g Grön sparris

1. Blanda ägg och hälften av mjölken.
2. Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet, häll i resten av mjölken och tillsätt salt och örter.
3. Smält smöret i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll smöret i smeten.
4. Grädda tunna pannkakor av smeten i pannan.
5. Lägg pannkakorna på hög med ett ark smörgåspapper emellan så de inte klibbar ihop.
6. Ansa den gröna sparrisen.
7. Koka upp vattnet med salt och socker i en traktörpanna.
8. Lägg i sparrisen och låt sjuda under lock 5-10 minuter.
9. Djupfryst sparris kokas enligt anvisning på förpackningen.
10. Låt sparrisen rinna av.
11. Linda in några sparrisar i varje pannkaka och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
12. Strö över osten.
13. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ungefär 10 minuter.
14. Servera med en tomatsallad.


Kommenterar för receptet "Sparrisfyllda örtcrêpes"





(kommer inte att synas)