50 g | Fetaost |
8 st | Oliver svarta |
0.5 dl | Olivolja |
300 g | Spenat |
2 st | Vitlöksklyfta |
4 st | Vitt bröd |
1 msk | Sherryvinäger |
0.35 st | Escarolesallat |
0.5 st | Rödlök |
1 msk | Mynta färsk |
1. Pressa vitlöksklytrona och blanda med hälften av oljan i en skål.
2. Pensla båda sidor på brödskivorna med vitlöksoljan.
3. Lägg dem på en plåt och låt dem rosta mitt av ugnen i 250°C.
4. Skär brödet i tärningar.
5. Blanda resten av oljan med vinäger, salt och nymalen svartpeppar.
6. Skölj spenat och escarolsallat och låt vattnet rinna av väl.
7. Riv eller skär i mindre bitar.
8. Skala och skiva löken tunt. Smula fetaosten. Hacka myntan.
9. Lägg allt i en salladsskål. Häll över dressingen.
10. Blanda väl och strö över brödtärningar och oliver.
11. En smakstark förrättssallad.