| 1 dl | Majskorn |
| 8 st | Potatis |
| 1 msk | Smör |
| 100 g | Spenat hackad |
| 0.5 tsk | Gurkmeja |
| 1.5 dl | Gräddmjölk |
1. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten.
2. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
3. Pressa eller mosa potatisen med elvisp eller i matberedare tillsammans med smöret.
4. Späd med varm gräddmjölk, lite i taget. Krydda.
5. Värm spenaten i en kastrull och pressa ur all vätska.
6. Blanda med hälften av potatismoset.
7. Smaksätt med riven muskotnöt.
8. Värm majskornen i en kastrull med lite spad.
9. Mixa kornen till puré i matberedare, mixer eller med mixerstav.
10. Blanda purén med resten av potatismoset. Tillsätt gurkmeja.
11. Servera spenat- och majsmoset till stekta korv- eller kötträtter.