2 msk | Smör |
3 msk | Vetemjöl |
1.5 krm | Peppar |
1 dl | Grädde |
500 g | Spenat färsk |
1 l | Ljus buljong |
1. Ansa spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Skölj bladen i kallt vatten.
2. Koka upp rikligt med vatten i en stor gryta.
3. Lägg i spenaten och koka under lock ca 5 min.
4. Häll bort vattnet och låt spenaten rinna av.
5. Hacka spenaten antingen fint eller grovt.
6. Koka upp buljong i en gryta.
7. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning.
8. Häll ner redningen under omrörning i soppan och låt koka i några minuter.
9. Tillsätt eventuellt smör för bättre fyllighet och grädde för mildare smak.
10. Smaksätt soppan med peppar eller muskot.
11. Servera med kokta ägghalver, förlorade ägg, frikadeller eller tärnad röd paprika.