Stekt ångbåtsbiff

Stekt ångbåtsbiff recept
1.5 msk Smör
1 msk Worcestersås
3 st Rödlök
550 g Utskuren biff

1. Skala och tunnskiva löken.
2. Värm smöret i en stekpanna. När skummet börjar avta, lägg i löken och stek den sakta på medelvärme.
3. Späd med lite vatten. Salta och krydda med worcestersås.
4. Lägg biffarna på skärbräda. Putsa och torka dem. Bulta ut dem något med handen, 1 centimeter tjocka.
5. Stek dem långsamt i lätt brynt smör, 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
6. Lägg biffarna på varmt serveringsfat eller tallrik.
7. Fördela löken ovanpå och servera genast.
8. Kokt eller stekt potatis passar bra till, liksom kokta bönor, ärter, sockerärter, tomater eller gurka.


Kommenterar för receptet "Stekt ångbåtsbiff"


Kerstin

2013-11-12 10:37

Den här ångbåtsbiffen gick väldigt snabbt och enkelt att göra. Det blev riktigt gott!




(kommer inte att synas)