1.5 msk | Smör |
1 msk | Worcestersås |
3 st | Rödlök |
550 g | Utskuren biff |
1. Skala och tunnskiva löken.
2. Värm smöret i en stekpanna. När skummet börjar avta, lägg i löken och stek den sakta på medelvärme.
3. Späd med lite vatten. Salta och krydda med worcestersås.
4. Lägg biffarna på skärbräda. Putsa och torka dem. Bulta ut dem något med handen, 1 centimeter tjocka.
5. Stek dem långsamt i lätt brynt smör, 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
6. Lägg biffarna på varmt serveringsfat eller tallrik.
7. Fördela löken ovanpå och servera genast.
8. Kokt eller stekt potatis passar bra till, liksom kokta bönor, ärter, sockerärter, tomater eller gurka.
Kerstin
2013-11-12 10:37
Den här ångbåtsbiffen gick väldigt snabbt och enkelt att göra. Det blev riktigt gott!