Stekt lever i skivor

Stekt lever i skivor recept
500 g Kalvlever
1.5 msk Smör
2 msk Vetemjöl

1. Skölj leverskivorna, 0.5-1 cm tjocka, och torka dem väl med hushållspapper. Vänd dem eventuellt i vetemjöl så blir stekytan torrare.
2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
3. Lägg i och stek levern 2-3 minuter på varje sida.
4. När rött blod pressats upp på ovansidan är det dags att vända. Salta och peppra försiktigt.
5. Levern är färdig när köttet är svagt rosafärgat. Prova med ett knivsnitt i ena sidan.
6. Den som vill ha mer genomstekt lever steker någon minut ytterligare.
7. Lever serveras med kokt potatis, potatismos eller ris. En blandad sallad hör också till.


Kommenterar för receptet "Stekt lever i skivor"





(kommer inte att synas)