1 dl | Crème fraiche |
2 st | Paprika röd |
2 msk | Smör |
300 g | Squash |
500 g | Strutsfilé |
1 st | Vitlök |
1 tsk | Salt |
1 dl | Vitt vin |
2.5 dl | Hönsbuljong |
1 krm | Svartpeppar |
2 msk | Olja |
1 msk | Maizenaredning ljus sås |
1. Skär filén i ungefär 2 cm tjocka skivor. Låt ligga framme medan confetti och sås tillagas.
2. Skala och skiva vitlöken.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skölj och skär squashen i små tärningar.
4. Fräs vitlöken i en stekpanna med olja på medelhög värme tills den börjar mjukna.
5. Tillsätt paprika och squash och låt fräsa med ungefär 5 minuter. Krydda med salt.
6. Koka upp buljong, vin och crémc fraiche i en kastrull. Smaka av med salt.
7. Vispa i maizenaredningen. Låt såsen koka ungefär 1 minut.
8. Värm upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs strutsfilén i och stek ungefär 2 minuter per sida. Salta och peppra.
9. Bjud den nystekta strutsfilén med vitlöksconfettin, sås och klyftporatis.