2 msk | Smör |
3 msk | Vetemjöl |
0.5 dl | Vitt vin |
1 dl | Vispgrädde |
2 msk | Citronsaft |
2 dl | Grönsaksspad |
700 g | Svartrötter |
0.5 msk | Färsk dragon |
1. Skala svartrötterna och lägg genast i vatten med pressad citron så de inte mörknar. Skär i 5 cm långa bitar.
2. Koka mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ungefär 8 minuter.
3. Fräs matfett och mjöl i en kastrull och späd med grönsaksspad, vin och grädde.
4. Krydda med salt och peppar och låt stuvningen koka 3-5 minuter.
5. Smaksätt med färsk, hackad dragon och koka några minuter till.
6. Blanda ner svartrötterna och låt allt bli genomvarmt.
7. Nudlar och en grönsallad är gott till.
Josefin
2013-11-12 08:33
Mina svartrötter hann mörkna lite men det smakade gott! Jag hade lite mer vin än vad det stod i receptet.