1 dl | Crème fraiche |
2 st | Gul lök |
3 dl | Ris långkornigt |
2 msk | Smör |
4 st | Tomat |
2 msk | Vetemjöl |
2.5 dl | Vatten |
1 tsk | Paprikapulver |
0.5 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 l | Svamp |
1 krm | Fyra kryddor |
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Packa det i en rund form.
2. Skala löken och skär i klyftor. Låt fräsa i en traktörpanna med smör utan att få färg.
3. Tillsätt den ansade och skurna svampen och låt sjuda tills all vätska kokat in.
4. Strö över paprikapulvret och häll i vattnet. Lägg i buljongtärningen.
5. Gör en pasta av mjöl och matfett. Klicka ner det i traktörpannan och rör tills såsen blir slät och simmig.
6. Smaksätt med salt, peppar och fyra kryddor.
7. Rör i crème fraiche och låt rätten sjuda 3-4 minuter.
8. Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Skär i klyftor och lägg ner i gulaschen.
9.Stjälp upp den varma riskransen på ett fat och häll svampgulaschen i mitten.
10. Garnera fatet med kryddgrönt.