4 dl | Crème fraiche |
500 g | Köttfärs nötfärs |
150 g | Smör |
3 dl | Vetemjöl |
1 dl | Vatten |
2 tsk | Paprikapulver |
150 g | Ost riven |
250 g | Körsbärstomat |
2 st | Tacokrydda |
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Hacka ihop smör, mjöl och 1 tsk paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare.
3. Tillsätt 2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter.
5. Gör några hål i degen med en gaffel.
6. Ställ formen i kyl ca 30 min.
7. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
8. Bryn köttfärsen.
9. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
10. Häll crème fraiche i en skål.
11. Halvera tomaterna.
12. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche.
13. Täck med tomathalvor, strö över ost och pudra till sist över 1 tsk paprikapulver.
14. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.