0.5 dl | Chilisås |
1 st | Gul lök |
1 l | Köttbuljong |
300 g | Köttfärs nötfärs |
1 st | Paprika röd |
1 msk | Rapsolja |
0.5 tsk | Salt |
2 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Jalapeño |
1 tsk | Spiskummin |
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
3. Fräs lök och chili i oljan i en gryta.
4. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med tills den börjat få färg och blivit smulig.
5. Krydda med spiskummin, paprikapulver och salt.
6. Häll över buljongen och tillsätt chilisås.
7. Låt soppan koka 5 minuter under lock.
8. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
9. Blanda ner paprikan i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
10. Servera med ostgratinerade nachochips.