Tacosoppa

Tacosoppa recept
0.5 dl Chilisås
1 st Gul lök
1 l Köttbuljong
300 g Köttfärs nötfärs
1 st Paprika röd
1 msk Rapsolja
0.5 tsk Salt
2 st Vitlöksklyfta
1 st Jalapeño
1 tsk Spiskummin

1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
3. Fräs lök och chili i oljan i en gryta.
4. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med tills den börjat få färg och blivit smulig.
5. Krydda med spiskummin, paprikapulver och salt.
6. Häll över buljongen och tillsätt chilisås.
7. Låt soppan koka 5 minuter under lock.
8. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
9. Blanda ner paprikan i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
10. Servera med ostgratinerade nachochips.


Kommenterar för receptet "Tacosoppa"





(kommer inte att synas)