1 krm | Chilipeppar |
1 st | Gul lök |
1 tsk | Salt |
2 dl | Ost riven |
1 msk | Olja |
4 st | Bifftomat |
5 st | Inlagd jalapeñopeppar |
1 dl | Majs |
1 tsk | Chilipulver |
1. Skölj tomaterna och skär av ett centimeter tjockt lock.
2. Gröp ur tomaterna, men spar det urgröpta.
3. Skala och hacka löken fint.
4. Hacka jalapeñon.
5. Fräs lök och jalapeño i oljan i en kastrull.
6. Tillsätt majs och urgröpet. Låt puttra några minuter.
7. Smaka av med chilipulver, salt och chilipeppar.
8. Ställ tomaterna på ett ugnssäkert fat och fyll med majsröran.
9. Strö osten över.
10. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ungefär 15 minuter.
11. Servera tomaterna till grillat kött. En blandad sallad och bröd är gott till.