| 4 st | Fläskkotlett |
| 1.5 dl | Vatten |
| 1 tsk | Salt |
| 2 st | Citrongräs |
| 1 st | Röd chili |
| 2 msk | Soja |
| 2 msk | Olja |
| 0.5 st | Koriander knippa |
1. Skär ett par snitt i kanten på varje kotlett. Bryn kotletterna i en stekpanna med olja ungefär 3 minuter per sida.
2. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
3. Skär bort ungefär 4 cm av citrongräsets rot.
4. Banka lätt på roten med knivbladet och strimla sedan runt.
5. Låt chili och citrongräs fräsa med vid sidan om kotletterna i pannan.
6. Krydda kotletterna med salt och häll över vatten och soja.
7. Låt puttra utan lock ungefär 5 minuter. Strimla koriandern och strö den över kotletterna.
8. Servera med sky, nudlar och kokade grönsaker.