1.6 msk | Smör |
0.8 st | Vitlöksklyfta |
0.8 dl | Olja |
48 g | Ansjovisfilé |
240 g | Svamp |
4 st | Nötfilé |
1. Bulta ut köttet något med baksidan av handen, 2-3 centimeter tjockt.
2. Hacka ansjovisen fint.
3. Rör ihop ansjovishack, olja och pressad vitlök.
4. Lägg köttskivorna i marinaden ett par timmar. Vänd dem några gånger under tiden
5. Ta upp köttet och bryn det i en stekpanna med mycket lite smör tills skivorna har fin stekyta och är lagom stekta, 1-2 minuter på varje sida. Salta och peppra en aning.
6. Lägg köttet på varmt serveringsfat. Håll det varmt under aluminiumfolie.
7. Torka ur pannan och lägg i lite smör.
8. Bryn det lätt och lägg i den ansade svampen.
9. Skaka den i pannan tills den har lite färg. Häll över resterande marinad och låt den koka in.
10. Lägg några svampar på varje filé och lägg resten av dem i skyn vid sidan om.
11. Serveta rätten genast.
12. Bakad potatis och en skål med sallad passar till.