Tricolormousse

Tricolormousse recept
250 g Broccoli
2 st Morot
1.5 st Palsternacka
0.5 msk Smör
3 st Ägg
1.5 msk Vispgrädde
0 krm Muskotnöt riven
0.5 tsk Citronsaft

1. Skölj och skär broccolin i mindre bitar.
2. Skala och skär morötter och palsternackor i mindre bitar.
3. Koka var grönsak för sig i en kastrull med lättsaltat vatten.
4. Hacka var sort för sig i matberedare, mixer eller med mixerstav.
5. Vispa ihop grädde, ägg, citronsaft, salt och peppar. Blanda varje grönsak med ½ av smeten.
6. Smaksätt morotspurén med riven muskornöt.
7. Smörj en avlång form (1½-2 liter). Täck bottnen med smörgåspapper och smörj den.
8. Häll i hälften av broccolipurén och släta till ytan.
9. Skeda därefter i morots- och palsternackspuré och täck med resten av broccolipurén.
10. Vik eller klipp till ett smörgåspapper, pensla det med marfett och täck purén med papperet.
11. Grädda mitt i ugnen i vattenbad, 175°C, ungefär 1 timme.
12. Låt moussen svalna i formen och stjälp försiktigt upp den när den blivit riktigt kall.
13. Servera moussen till rökt kött eller till stekta och grillade kött- och kycklingrätter.
14. Den passar också som vegetarisk huvudrätt med en gräddfilssås.


Kommenterar för receptet "Tricolormousse"





(kommer inte att synas)