3 dl | Mjölk |
0.5 msk | Smör |
1 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
1 krm | Salt |
1. Blanda mjölet och saltet i en skål.
2. Tillsätt hälften av mjölken.
3. Vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
4. Häll i resten av mjölken.
5. Vispa i äggen.
6. Smörj en ugnssäker form med smör.
7. Häll i smeten i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 25-30 minuter eller tills smeten stannat och fått fin färg.
9. Låt pannkakan svalna något och skär sedan i bitar.
10. Servera pannkakan som entrérätt eller lätt lunchrätt med tillbehör. Den kan också serveras som efterrätt med färska bär, sylt eller kompott.
Jens
2014-02-06 17:31
Det blev en jätte bra och god ungspannkaka! Det här receptet ska jag spara!