900 g | Fläskkarré |
3 dl | Köttbuljong |
1 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
1 tsk | Arrowrot |
0.75 msk | Ingefära |
1 tsk | Rosmarin |
1. Putsa köttet. Benfri karré kan eventuellt bindas upp till jämn form.
2. Krydda med en röra av salt, peppar, ingefära och eventuellt örter som först finstötts i en morrel. Gnid in kryddorna väl.
3. Stick i en köttermometer i köttets längdriktning så att termometerspetsen inte ligger mot något ben.
4. Lägg köttet i en ugnssäker form eller i en långpanna och ställ formen eller pannan på ugnens nedre fals.
5. Tillaga i 175°C tills termometern visar 85°C eller ungefär 2 timmar, beroende på storlek och om köttet steks med eller utan ben.
6. Ta ut och låt köttet vila ungefär 15 minuter insvept i folie.
7. Vispa stekskyn med lite hett vatten eller buljong.
8. Mät upp och häll det i en kastrull.
9. Red av skyn med arrowrot utrört i svalt vatten och låt skysåsen bara koka upp. Smaka av väl med salt. peppar och eventuellt någon av örtkryddorna.
10. Lossa köttet från benet med en smal, vass kniv.
11. Börja vid ryggradssidan och följ den ner till kotpelaren.
12. Vänd köttet på sidan och skär tätt utefter revbenen.
13. Skär upp köttet i tunna jämna skivor och lägg dem på varmt serveringsfat.
14. Bjud fläskkarrén med varma grönsaker, potaris och skysås eller Brun steksås, avrundad med
grädde.