3 dl | Köttbuljong |
1 st | Paprika grön |
3 st | Potatis |
1 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
1 dl | Tomatpuré |
2 tsk | Paprikapulver |
0.5 dl | Vitt vin |
450 g | Nötkött benfritt |
8 st | Steklök |
1. Putsa köttet och skär det i jämna tärningar 1,5-2 centimeter stora.
2. Hetta upp en stekpanna med smör.
3. Bryn köttet i omgångar på medel värme och fräs därefter den skalade löken.
4. Torka ur pannan mellan stekomgångarna. Lägg det brynta köttet och löken i en gryta.
5. Strö över paprikapulver och salt.
6. Rör om väl och späd därefter med buljong så att den står upp till hälften av köttet. Lägg på lock.
7. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
8. Skala och skiva potatisen tunt.
9. Lägg potatis och paprika i köttgrytan. Rör om och lägg på lock.
10. Sjud grytan på låg värme 30-40 minuter eller tills köttet är mört
11. Rör i tomatpuré och vin och smaka av ordentligt.
12. Servera gulaschen med kokt ris, potatis eller pasta och en blandad sallad.