1 st | Paprika gul |
1 st | Purjolök |
2 msk | Socker |
1 msk | Fisksås |
1 msk | Olja |
1 st | Paprika orange |
1 msk | Ättiksprit |
1 st | Äggvita |
2 msk | Sambal oelek |
20 st | Vårrullsdeg små |
1. Skölj, ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
2. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan.
3. Fräs purjo och paprika i en stekpanna med olja.
4. Tillsätt socker, ättika, fisksås och samhal oelek. Låt röran kallna.
5. Lägg en klick paprikaröra på varje vårrulledeg.
6. Pensla runt om med uppvispad äggvita och vik ihop till små, täta paket.
7. Hetta upp oljan i en fritös eller en gryta till 180°C. Kontrollera med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på 1 minut.
8. Fritera vårrullarna 4-5 stycken i taget ungefär 2-3 minuter. Ta upp och låt rinna av.
9. Servera de nyfriterade vårrullarna med en blandad sallad och sojasås att dippa rullarna i.