Vildandsauté

Vildandsauté recept
2 msk Brun farin
1 st Gul lök
0.5 st Lime
1 st Morot
2 msk Portvin
1.5 msk Smör
1.5 msk Vetemjöl
0.5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 dl Vitt vin
5 dl Hönsbuljong
1 msk Kinesisk soja
2 st Vildand

1. Tina djupfryst fågel i kylskåpet eller följ anvisningar på förpackningen.
2. Skölj och torka fågeln med hushållspapper.
3. Skär bort gumpen. Gnid fågeln inuti med ituskuren lime. Salta och peppra.
4. Bind upp och bryn fågeln. Salta och peppra.
5. Sänk värmen och efterstek fåglarna ungefär 1 timme.
6. Pröva i bröstkött och lår att fågeln är genomstekt, dvs köttsaften är klar utan rosa inslag.
7. Ta upp och låt fåglarna vila ungefär 10 minuter.
8. Skär ut bröst- och lårkött. Linda in i aluminiumfolie och håll varmt.
9. Hacka sönder skroven smått. Lägg i grytan och bryn några minuter med fint hackad lök och morotsbitar.
10. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och soja och låt koka 10 minuter.
11. Sila, mät och häll skysåsen i en kastrull.
12. Häll i vin och lägg i finstrimlat limeskal som först förvällts några minuter i vatten i en kastrull.
13. Koka ihop såsen till lagom mängd och smaka av försiktigt med saft av pressad lime, farin och madeira.
14. Skär fågelköttet i portionsbitar.
15. Lägg i en serveringsgryta och häll såsen över.
16. Bjud kokt potatis eller ris, lätt bräserad gurka eller squash, lätt kokta sockerärter eller sallad till.


Kommenterar för receptet "Vildandsauté"





(kommer inte att synas)