100 g | Mozzarella |
15 st | Oliver svarta |
2 msk | Smör |
1 st | Ägg |
400 g | Älgfärs |
1 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
75 g | Soltorkad tomat |
2 msk | Pinjenötter |
2 tsk | Fransk senap |
2 msk | Basilika hackad |
2 msk | Persilja hackad |
1 dl | Lagrad ost |
1. Blanda samman ingredienserna till färsen; älg- eller hjortsfärs, ägg, salt svartpeppar.
2. Välj en av smaksättningarna; 1: Hackade soltorade tomater, hackade pinjenötter, hackad basilika. 2: Tärnad mozarella, hackade svarta oliver utan kärnor. 3: Lagrad riven ost, fransk senap, hackad persilja. 4: Smör. och blanda i färsen. Forma till 1 burgare per portion.
3. Smält smöret i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat att skumma läggs burgarna ner och steks 3 minuter per sida.
4. Bjud i hamburgerbröd med örtyoghurt och sallad.
Fredrik
2013-11-11 22:30
Jäkligt goda viltfärsburgare! Vi gjorde ost, fransk senap och det blev kanongoda hamburgare, rekommenderar detta recept varmt!