Viltfärsburgare

Viltfärsburgare recept
100 g Mozzarella
15 st Oliver svarta
2 msk Smör
1 st Ägg
400 g Älgfärs
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
75 g Soltorkad tomat
2 msk Pinjenötter
2 tsk Fransk senap
2 msk Basilika hackad
2 msk Persilja hackad
1 dl Lagrad ost

1. Blanda samman ingredienserna till färsen; älg- eller hjortsfärs, ägg, salt svartpeppar.
2. Välj en av smaksättningarna; 1: Hackade soltorade tomater, hackade pinjenötter, hackad basilika. 2: Tärnad mozarella, hackade svarta oliver utan kärnor. 3: Lagrad riven ost, fransk senap, hackad persilja. 4: Smör. och blanda i färsen. Forma till 1 burgare per portion.
3. Smält smöret i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat att skumma läggs burgarna ner och steks 3 minuter per sida.
4. Bjud i hamburgerbröd med örtyoghurt och sallad.


Kommenterar för receptet "Viltfärsburgare"


Fredrik

2013-11-11 22:30

Jäkligt goda viltfärsburgare! Vi gjorde ost, fransk senap och det blev kanongoda hamburgare, rekommenderar detta recept varmt!




(kommer inte att synas)