Viltskav i ölsås

Viltskav i ölsås recept
1.5 dl Crème fraiche
1 dl Lingon
500 g Renskav
2 msk Smör
1 tsk Salt
1 tsk Peppar
2 msk Maizenaredning ljus sås
2 dl Mörköl

1. Bryn det djupfrysta köttet i omgångar i ej för het stekpanna.
2. Lägg över det i serveringsgryta eller traktörpanna.
3. Torka ur pannan mellan stekomgångarna.
4. Salta och peppra något.
5. Häll ölet i grytan och koka upp.
6. Bräsera köttet på svag värme.
7. Rör i créme fraiche och bär.
8. Koka ytterligare några minuter.
9. Den som tycker såsen är för tunn kan reda av med lite maizenaredning.
10. Bjud renskav med kokt ris, stekt potatis eller potatismos, och sallad till.


Kommenterar för receptet "Viltskav i ölsås"





(kommer inte att synas)