150 g | Champinjoner |
2 msk | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
1 tsk | Salt |
1 st | Lagerblad |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 krm | Svartpeppar |
1 tsk | Timjan |
2 tsk | Arrowrot |
100 g | Sidfläsk rimmat |
10 st | Steklök |
3 dl | Rött vin |
1 kg | Köttig tupp |
2 st | Hönsbuljongtärning |
1. Tina, förbered och skär fågeln i portionsbitar, 8 bitar per fågel.
2. Vänd bitarna i vetemjöl blandat med salt och peppar.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fågelbitarna i omgångar. Sänk värmen något. Lägg över i en gryta.
4. Häll på vin och tillsätt buljongtärning, kryddor och pressad vitlök.
5. Lägg på lock och sjud 40-60 minuter, beroende på kvalitet och sort. Köttet ska nästan vara färdigt.
6. Ansa och skala löken. Putsa svampen och skär i halvor eller kvartar.
7. Bryn lök, svamp och tärnat fläsk var för sig i en stekpanna. Lägg över i grytan vartefter.
8. Koka ytterligare 10 minuter eller tills köttet är färdigt.
9. Red eventuellt av såsen mot slutet med lite arrowrot utskakat i kallt vatten.
10. Bjud grytan överströdd med persilja. Servera kokt potatis eller ris och blandad sallad till.