Vinkokt skinka

Vinkokt skinka recept
0.5 st Gul lök
0.5 st Purjolök
1 tsk Salt
4 st Vitpepparkorn
1.5 st Persiljekvist
3.5 dl Vitt vin
2 st Nejlikor
1 krm Timjan torkad
700 g Skinka benfri


1. Koka upp vin i en gryta som passar skinkan.
2. Putsa köttet och stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen.
3. Stick nejlikorna i löken.
4. Blanda i lök, kryddor, persilja, purjolök och salt i det kokande vinet.
5. Lägg skinkan i vinet. Låt alltsammans sjuda under lock. Vänd skinkan en gång under kokningen.
6. Tag grytan från värmen när innertemperaturen är 75°C, efter ungefär 1 timme.
7. Låt skinkan ligga ungefär 20 minuter i vinet för temperaturutjämning.
8. Skär skinkan i tunna skivor och servera med kokt potatis, rödkål eller surkål och äppelmos eventuellt kryddat med riven pepparrot.
9. Eller låt skinkan kallna i spadet. Skär den i skivor och servera med någon majonnässallad och grön blandad sallad eller varm potatis och en gräddfilssås.


Kommenterar för receptet "Vinkokt skinka"





(kommer inte att synas)