0.67 st | Gul lök |
0.67 st | Morot |
33.33 g | Rotselleri |
3.33 st | Vitpepparkorn |
0.33 st | Lagerblad |
0.67 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Nejlikor |
1.67 dl | Rött vin |
0.67 kg | Rimmad skinka benfri |
1. Vattenlägg lergrytan enligt anvisning.
2. Låt skinkan ligga i svalt vatten ungefär 2 timmar.
3. Ansa, skala och skär rotsaker och lök i mindre bitar.
4. Torka av skinkan väl. Sätt i en köttermometer och lägg skinkan i lergrytan.
5. Lägg rotfrukter och kryddor runtom. Häll i vinet och lägg på lock.
6. Ställ grytan i kall ugn.
7. Sätt värmen på 200°C och baka skinkan 2-2.5 timmar eller tills innertemperaturen visar 70-75°C.
8. Ta ut och låt skinkan vila ungefär 15 minuter täckt med aluminiumfolie.
9. Servera köttet skuret i tunna skivor med lättkokt savoykål, lätt kokta grönsaker och potatisgratäng.