Vitkålsrullar

Vitkålsrullar recept
3 msk Olivolja
100 g Parmesanost
1.5 kg Vitkål
4 st Vitlöksklyfta
2 dl Vitt vin
1 tsk Timjan
1 tsk Rosmarin

1. Putsa kålhuvudet och skär ut den hårda stocken. Koka upp vatten och salt i en gryta (2 tsk salt/liter vatten).
2. Lägg i kålhuvudet med botten uppåt. Låt kålen koka ungefär 10 minuter.
3. Ta upp och spola av med kallt vatten.
4. Lossa de största bladen och bred ut dem. Hacka resten av kålen fint.
5. Riv parmesanosten och blanda med timjan.
6. Krydda vitkålsbladen med salt och peppar.
7. Fördela den hackade kålen och osten på bladen.
8. Vik in bladsidorna och rulla ihop bladen till små dolmar. Fäst eventuellt ihop med trästickor.
9. Skala vitlöken och skär klyftorna i skivor.
10. Fräs vitlöken i en stekpanna med olivolja. Ta upp den.
11. Lägg i vitkålsrullarna med skarven neråt. Bryn dem runtom och strö över rosmarin.
12. Späd med vinet och låt rullarna eftersteka under lock ungefär 10 minuter.
13. Servera vitkålsrullarna till t.ex. lammkotletter eller lammstek.


Kommenterar för receptet "Vitkålsrullar"


Magnus

2013-11-10 20:22

Riktigt goda vitkålsrullar! Jag hade inte rosmarin men blev jättegoda vitkålsrullar ändå! Tack för bra recept!




(kommer inte att synas)