2 msk | Honung |
1 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
4 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Grönsaksbuljong |
2 krm | Svartpeppar |
1 msk | Olja |
4 st | Rödlök |
4 msk | Balsamvinäger |
1 tsk | Ingefära |
2 msk | Basilika hackad |
600 g | Utskuren biff |
1. Skala och skiva löken.
2. Fräs löken i en stekpanna med olja utan att den får färg.
3. Tillsätt balsamvinäger, honung, ingefära och grönsaksbuljong.
4. Låt koka ungefär 10 minuter.
5. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
6. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det är ljusgult och slutat skumma.
7. Stek biffarna 2-3 minuter per sida.
8. Krydda med pressad vitlök och salt och peppar.
9. Servera med råstekt potatis, lökmarmelad och en bönsallad. Lökmarmeladen kan både serveras varm och kall.