Vitvinssås med dragon

Vitvinssås med dragon recept
2 msk Smör
1 msk Vetemjöl
2 dl Vitt vin
1 dl Grönsaksbuljong
2 st Äggulor
1 dl Vispgrädde
1 msk Dragon hackad

1. Smält smör i en kastrull.
2. Tillsätt mjölet och låt fräsa med under omrörning.
3. Späd med buljong vin och grädde, rör om.
4. Låt såsen kika under omrörning ca 5 minuter eller tills den är mustig och rund i smaken.
5. Smaka av med salt och kryddor.
6. Ta kastrullen från värmen.
7. Rör ut äggulorna i mindre delen grädden.
8. Vispa ner blandningen i såsen.
9. Sjud såsen på svag värme tills den börjar tjockna.
10. Låt inte såsen koka upp för då kan den skära sig.
11. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.


Kommenterar för receptet "Vitvinssås med dragon"





(kommer inte att synas)