1 st | Citron |
550 g | Skinka |
1 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
2 msk | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
3 msk | Olja |
4 st | Ansjovisfilé |
1 dl | Ströbröd |
1. Be att få köttet urbankat i butiken, 0.5-1 centimeter tjocka, eller lägg skivorna utbredda i en plastpåse och banka försiktigt ut dem med handen eller en liten kastrull. Torka dem med hushållspapper.
2. Vänd köttet först i vetemjöl, därefter i ägg uppvispat med vatten i en tallrik, och sist i ströbröd kryddat med salt och peppar.
3. Låt paneringen torka ett tag och förbered under tiden garnityret.
4. Skär citronen i skivor.
5. Rulla ansjovis- eller sardellfiléerna och lägg dem mitt på citronskivorna. Lägg kapris eller persiljekvist i hålet.
6. Värm smöret i en stekpanna på lagom värme.
7. Stek schnitzlarna på medlhög värme, 1-2 st i taget.
8. Ströbrödpanerat kött bränns lätt, så reglera värmen i god tid.
9. Stek 2-3 minuter på varje sida.
10. Snitta i kanten och se efter att schnitzeln är väl genomstekt.
11. Lägg schnitzlarna på varmt serveringsfat och garnera med citronskivorna.
12. Bjud små gröna ärter eller haricots verts och kokt, gärna pressad potatis och eventuellt grön sallad till.